Това, което е праведно

Прочит: 4 Царе 18:1-16

 

„Моля Ти се, Господи, спомни си сега как ходих пред Теб с вярност и с цяло сърце и върших това, което е угодно пред Теб. И Езекия плака горко.“

                                                                              (4 Царе 20:3)

 

В Стария завет хората често са определяни според техните дела по един безкомпромисен начин: „той вършѝ зло пред Господа“ или „Той вършѝ това, което е праведно пред Господа“.

Аз рядко прилагам това ясно разграничение в своя живот. Съвременната култура постоянно ме кара да се замислям за начина, по който изглеждам, за обзавеждането, което съм избрала за дома си, за професията си. Лесно е да забравя, че всъщност най-важното от гледна точка на вечността е животът в покорство на Бога.

Много неща ме изкушават да се отклоня от Божия път, но много примери в Стария завет ми напомнят, че нашите решения на тази земя трябва да са основани на нещо по-голямо от временните ни емоции и интереси – на това, което е угодно на Бога. Искам когато Бог погледне към целия ми живот, да каже: „Тя вършеше това, което е праведно пред Господа“.

 

Молитва: Помагай ни, о, Боже, да Те обичаме с цялото си сърце и с цялата си душа, с всичката си сила и да обичаме своите ближни като себе си. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес мога да избера да върша това, което е праведно пред Господа.

Холи Диксън-Рамос (Канада)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ИЗПРАВЕН ПРЕД СЕРИОЗЕН ИЗБОР.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply