Товар

Прочит: 2 Солунци 1:1-8

 

„… на вас, оскърбените, да даде утеха, както и на нас…“

                                                                     (2 Солунци 1:7)

 

Туристическата щека е най-добрият приятел на алпиниста. Когато се катеря по неравен и стръмен терен, където има камъни и корени на растения, щеката ми помага да не пренапрягам краката си, докато се изкачвам, както и прави слизането ми по-леко, като ме предпазва от подхлъзване. Веднъж щеката ми се плъзна надолу по склона и аз веднага спрях изкачването и се върнах, за да си я взема.

Някои хора вярват, че Бог може да им помогне, когато не могат да се справят с трудностите, и прибягват до Неговата помощ само тогава. Аз съм напълно уверен, че не мога да сторя нищо без Бога. „За всичко имам сила чрез Онзи, Който ме укрепява“ (Филипяни 4:13), но остана ли сам, настъпва пълен хаос.

Научил съм се да разчитам на Господ изцяло: Той ми дава мир, води ме, укрепява ме, дарява ми милост, помага ми да направя следващата крачка. Този свят не е мой дом, един ден ще живея с Бога. Тогава няма да има болки и трудности, но дотогава се нуждая от Него постоянно.

Нека винаги се доверяваме на Бога и да търсим Неговата подкрепа!

 

Молитва: Милостиви Боже, благодарим Ти, че никое бреме не е прекалено тежко, защото всяко бреме можем да възложим на Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Няма нужда да се нагърбваме с товара на живота, защото Бог винаги е готов да ни подкрепи.

Мартин Уайлс (Южна Каролина)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО НОСИ ТЕЖЪК ТОВАР.

 

Остави коментар

Live Reply