Тръни

Прочит: Матей 11:28-30

„Елате при Мен всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя.“
(Матей 11:28)

Един ден намерих трески и в двата си палеца. В началото те не ме притесняваха, но реших да се отърва от тях. Трябваха ми само пет минути с иглата и малко спирт и всичко щеше да бъде наред. Вечерта започнах процедурата. Не можах да извадя треските. Опитах на следващия ден и на следващия, но нищо не ставаше! Накрая реших да се посъветвам с интернет. Там ми предлагаха какви ли не решения – от мед до бананова кора. Но нищо не даде резултат. На третия ден, когато пръстите започнаха да се възпаляват, отидох на лекар.
Няколко часа по-късно лежах на операционната маса в очакване да премахнат треските. Молех се и си мислех колко сме упорити ние, хората, в това да не търсим помощ. Дори нещо повече, когато става въпрос за духовния ни живот, понякога опитите да се справим с „тръните“ толкова ни изморяват, че се отказваме. Истината е, че не можем да променим духовното си състояние сами. Ако превъзмогнем своето упорство и доверим всичко на Бога, ще получим облекчение. Болката ще преминава, когато се приближаваме към своя Създател.

Молитва: Лекарю на нашите души, изцери ни от тръните на греха, за да бъдем здрави телесно и духовно. В името на Исус. Амин.

Мисъл за деня: Кои „тръни“ ми пречат да се обърна към Бога днес?
Станислав Прохоров (Русия)

Да се молим за: ХИРУРЗИТЕ.

Остави коментар

Live Reply