Трансформация

Прочит: Римляни 12:1-3

 

„… Онзи, Който е започнал добро дело във вас, ще го усъвършенства до деня на Исус Христос.“

(Филипяни 1:6)

 

След неколкомесечно планиране на ремонта на кухнята, с жена ми започнахме трудоемкото дело: къртене, разместване, боядисване, инсталиране. Накрая резултатът беше възнаграждаващ.

След тежката работа по ремонта се замислих за днешния цитат от Божието слово. Осъзнах, че седмиците на тежък труд в нашата кухня дори не могат да се сравнят с усилията, които Бог полага да трансформира нашия живот. Аз съм едно дело в Неговите ръце, което бива усъвършенствано през целия ми живот, ден след ден, благодарение на Божията любов.

Ние „помагаме“ на Господ в Неговото дело, като размишляваме над Неговото Слово и над това кои наши мисли и постъпки не прославят Него. когато почувствам, че съм нетърпелив, Божията доброта ме насърчава да реагирам с любов, вместо с гняв. Когато се моля за тези, които ме нараняват, Божият Дух премахва от сърцето ми раздразнението, за да отстъпи място на търпението. Всички ние сме в процес на трансформация, но аз съм убеден, че Този, Който е започнал добро дело в нас, ще го усъвършенства, като направи пътищата ни добри и благоугодни на Него и съвършени (Римляни 12:2).

 

Молитва: Боже, помагай ни да приемаме предизвикателствата, пред които се изправяме в процеса на нашето освещение. Амин.

 

Мисъл за деня: Нямам търпение да видя как Бог ще ме променя днес!

Джон Багданов (Калифорния)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО МЕ НАРАНЯВА.

 

Остави коментар

Live Reply