Трета неделя от Великия пост

Прочит: Псалм 51:1-10

 

„Сърце чисто сътвори в мен, Боже, и дух постоянен обновявай вътре в мен.“

                                                                       (Псалм 51:10)

 

Животът ни е изпълнен с промени – някои добри, други не толкова. Повечето хора не обичат промените. Често реагираме бурно срещу различното мислене или промяната в начина, по който сме свикнали да правим нещата. Въпреки всичко знаем, че промени няма да спрат да се случват.

Понякога приемаме радушно промените, когато те подобряват физическото или емоционалното ни състояние. Полагаме усилия да променим външния си вид, начина, по който изглеждаме – нови дрехи, нова прическа. Но въпреки че тези неща ни носят самочувствие и променят отношението на хората към нас, не бива да забравяме, че те са само външната страна на това, което сме.

Като че ли е по-трудно да приемем вътрешната промяна. А тя започва с молитва. Помолили ли сме Бог да ни освободи от омразата и непростителността? Поискали ли сме да бъдем свободни от страха и гордостта, които лесно нараняват нас и другите?

Може би Псалм 51, който е Давидова молитва, е добро начало: „Сърце чисто сътвори в мен, Боже, и дух постоянен обновявай вътре в мен“.

 

Молитва: Боже на милостта, благодарни сме Ти за многото благословения, които обогатяват нашия живот. Вложи в нас смирен и любящ дух. Помогни ни да останем близо до Теб независимо от всички промени, които се случват в живота ни. Амин.

 

Мисъл за деня: Истинската промяна започва с молитва.

Даниела Ротару (Испания)

 

Да се молим за: НЯКОГО, НА КОГОТО ТРЯБВА ДА ПРОСТЯ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply