Трети адвент

Прочит: Второзаконие 6:1-9

 

„Тези думи, които ти заповядвам днес, нека бъдат в сърцето ти; и на тях да учиш прилежно децата си и за тях да говориш, когато седиш в дома си, когато ходиш по пътя, когато лягаш и когато ставаш.“

(Второзаконие 6:6-7)

 

По време на рождествените празници със семейството ми заедно гледаме коледните филми, които сме събрали през годините. Подаряваме си подаръци и играем игри. Празнуването на Христовото рождество за мен е нещо много специално. Винаги съм очаквал с голямо нетърпение този празник и съм се радвал, когато настъпи.

В моето детство не празнувахме Рождество Христово. Всъщност, не знаех нищо за празника преди падането на комунизма. После всичко се промени. Започнаха да пристигат мисионери от чужбина, които ни разказваха за него. Спомням си първото Рождество, което празнувах – бях студент в технически колеж.

Колко съм щастлив, че нашите деца могат да празнуват Рождество и да запазят такива топли детски спомени! Три поколения деца нямаха този шанс в моята родина. Днес всички празнуваме свободно и сме отговорни да предадем на децата си своята вяра и радостта от Христовото рождество.

 

Молитва: Господи, благодарим Ти, че можем да празнуваме Твоето рождество. Помогни ни с радост да го посрещнем и тази година, както и да предадем тази радост на местата, където хората не знаят нищо за Спасителя. Амин.

 

Мисъл за деня: По какъв нов начин семейството ми може да празнува Христовото рождество тази година?

Евгений Тарасов (Русия)

 

Да се молим за: ХРИСТИЯНИТЕ, КОИТО НЯМАТ СВОБОДАТА ДА ПРАЗНУВАТ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply