Трети адвент

Прочит: Лука 2:25-32

 

„А ти, Витлеем Ефратов (…) от теб ще излезе за Мен Един, Който ще бъде владетел в Израел, Чийто произход е от начало, от вечността.“

                                                                                         (Михей 5:2)

 

С голяма радост очаквам празниците – рождени дни, ваканции и други събития, които отбелязваме. Вълнението по време на очакването расте, но когато дойде самият празник, понякога се чувстваме разочаровани. Така или иначе, събитието преминава и ни остават спомените. И снимките.

Колко различно е очакването на Исусовото рождество! То е било пророкувано на толкова много поколения, но самото събитие не е станало повод за големи тържества. Дори нямаше място за Йосиф и Мария във Витлеем. Празнуваха няколко овчари, мъдреците, Симеон и пророчицата Анна (Лука 2:25-38). По-късно и други разпознаха, че Исус е дългоочакваният Месия и започнаха да проповядват вестта за спасението.

И ние днес празнуваме Рождество Христово, но когато празникът премине, не губим радостта си, защото остава реалността на Въплъщението и обещанието за вечен живот. Всяка година Рождество Христово идва и си отива, но това, което ние празнуваме, остава завинаги жива реалност!

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че изпрати на земята Своя Син, за да ни донесе надежда за вечен живот с Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог надминава всички мои очаквания.

Илейн Чипс (Южна Африка)

 

Да се молим: ДА ПРЕЖИВЕЕМ С НОВА РАДОСТ ИСУСОВОТО РОЖДЕСТВО.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply