Трети адвент

Прочит: Исая 40:3-5

 

„Защото този беше, за когото се е говорило чрез пророк Исая: „Глас на един, който вика в пустинята: Пригответе пътя на Господа! Прави направете пътеките за Него!“

                                                                              (Матей 3:3)

 

С двегодишния ми внук Емилио чакахме майка му да се прибере от университета. Както всяка вечер, седяхме на прозореца, за да виждаме всеки, който минава покрай къщата. Когато я видях, казах на Емилио: „Мама е тук“. С цялата радост, която може да изпита едно двегодишно дете при пристигането на мама, Емилио извика: „Тя е тук! Тя е тук!“. Когато тя влезе, той я посрещна с прегръдки и целувки.

Замислям се за сезона на адвентите, който е сезон на очакването. Църквата но целия свят очаква рождеството на Спасителя. Адвентите ни напомнят, че трябва да се подготвим за това велико събитие. Помазаникът дойде преди 2000 години, но всяка година ние Го посрещаме отново.

Готови ли сме? Чакаме ли Спасителят да почука на вратата на сърцето ни, както моят внук очакваше майка си? Нека идването на Христос завари сърцата ни подготвени!

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за времето, в което отново очакваме раждането на Твоя Син, нашия Господ и Спасител. В Негово име се молим. Амин.

 

Мисъл за деня: Христос ще дойде отново. Готови ли сме?

Луис Руис (Чили)

 

Да се молим: ДА ПОСРЕЩНЕМ С ГОТОВНОСТ ХРИСТОС.

 

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply