Трудни моменти

Прочит: Псалм 142:1-7

 

„Изливам пред Него плача си, и скръбта си изявявам пред Него.“

                                                                          (Псалм 142:2)

 

По време на обедна почивка на работа не спирах да мисля за някои здравословни проблеми, които ме тревожеха до такава степен, че насаждаха в сърцето ми гняв. Осъзнах, че вместо да продължавам да се самосъжалявам, трябва да оставя проблемите в Божията ръка. Тогава допълнителни въпроси изпълниха ума ми. На няколко места в Библията съм чела, че Бог не иска от нас да роптаем (Числа 11:1, Филипяни 2:14, 1 Петр. 4:9). Въпреки нежеланието да роптая, аз излях сърцето си пред Господа, защото нямаше друг, който може да ме изслуша и разбере.

Тогава се случи нещо неочаквано за мен. Вместо да се почувствам виновна, сърцето ми се изпълни с мир. Бях сигурна, че Бог приема моето желание да Му се доверя дори за трудностите и неприятностите в моя живот.

Аз давах дарения в църквата и бях убедена, че това е добър принос. В онзи ден нямах нищо друго да дам на Бога, освен тревогата и гнева, събрани в моето сърце. Но Той в безкрайната Си милост прие дори това и ми показа, че цени всеки мой принос, както и приноса на надеждата и вярата в Него.

 

Молитва: О, Боже, благодарим Ти, че когато Ти се доверим за всяка трудност в живота, Ти ни даваш мир, надежда и изцеление. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог чува гласа ни винаги – независимо дали Му споделяме добрите, или лошите неща в живота си.

Пеги Бухър (Пенсилвания)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО ИМА СЕРИОЗЕН ЗДРАВОСЛОВЕН ПРОБЛЕМ.

 

 

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply