Трудните за обичане

Прочит: Галатяни 3:26-29

 

„Защото всички сте Божи синове чрез вяра в Исус Христос.“

(Галатяни 3:26)

 

Като директор на училище, съм започнал несъзнателно да поставям учениците в две категории: такива, които не създават проблеми, и проблемни. Имаше един ученик, който още през първата година в нашето училище всеки ден беше изпращан при мен заради безобразното си поведение. Постепенно започнах да но намразвам просто защото постоянно ми губеше времето.

Един ден майка му не успя да го вземе след училище и аз го закарах до дома му. Когато свих към мястото, където живееше, той ми посочи една каравана без прозорци и с широко отворена врата при изключително студено време, която беше заобиколена от боклуци. Това беше неговият дом. Майка му се появи и го прибра, а аз си тръгнах напълно объркан.

Как можех да подценявам това дете, което нямаше нормални условия за живот? Той няма ли по-голяма нужда от разбиране от всички останали? От онзи ден аз реших да се отнасям с всички ученици като с възлюбени Божи деца, а не като с добри или лоши.

Бог ни възлага отговорността да се грижим за всички Негови деца. Ако пренебрегваме някого, сякаш пренебрегваме Бога, но ако се отнасяме с всички еднакво – с любов и разбиране – прославяме нашия Господ.

 

Молитва: Благодарим Ти, Отче, за Твоята безусловна любов. Прости ни, че не обичаме еднакво всички Твои деца. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ни призовава да обичаме дори тези, които ни е трудно да обикнем.

Мат Стивън (Арканзас)

 

Да се молим за: ДЕЦАТА, КОИТО ЖИВЕЯТ БЕДНО.

 

 

 

Остави коментар

Live Reply