Трябва да заредиш

Прочит: Йоан 12:20-33

 

„Сега душата Ми е развълнувана…“

                                                                         (Йоан 12:27)

 

 

Един приятел ми показваше възможностите на новия си мобилен телефон. Изведнъж се чу пронизителен звук от аларма. Последва някакъв шум и екранът стана черен. „Батерията свърши и нямам в себе си зарядно“ – каза с разочарование моят приятел. Колкото и екстри да има телефонът, най-важното е да е зареден.

В днешни прочит Исус казва, че е развълнуван. Той добре знаеше какво Го очаква и каква жертва ще направи за всички хора. Отец изяви пред събралото се множество, че Исус е славният Спасител, защото всички те, дори и Спасителят, имаха нужда да чуят тази прослава. Всички те се нуждаеха от сила.

Понякога, също като телефона на моя приятел, ние се нуждаем от зареждане. Дори най-смелите Божи служители имат нужда от насърчение. Стресът на ежедневието ни поглъща, душите ни трудно намират покой. Затова трябва да потърсим при Бога насърчение и сила. Той може да ни проговори чрез думите на приятел, чрез Своето слово, в молитвата. Бог докосва сърцата по различни начини. Когато животът е труден и сме изправени пред неизвестното, можем да намерим нови сили в Господа, Който е мощен и ни обича безкрайно.

 

Молитва: Боже, напомняй ни, че при Теб можем да открием нови сили.

Стив Бърнс (Арканзас)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ИМАТ НУЖДА ОТ НОВИ СИЛИ.

 

Остави коментар

Live Reply