Цар без корона

Прочит: Филипяни 2:1-11

 

„Благословен Царят, Който иде в Господнето име! Мир на небето и слава във висините!“

                                                                              (Лука 19:38)

 

Преди много години една прекрасна жена на име Хейзъл от Шри Ланка отседна в дома ни за няколко седмици, по време на голяма международна конференция. На богослужението за откриването кралят на Норвегия направи обръщение. Когато излезе отпред, всички 2000 човека от църквата го приветстваха, какъвто е нашият обичай. Крал Олаф беше много земен човек и бе облякъл обикновен сив костюм.

Вечерта, като се прибрахме вкъщи, Хейзъл беше много мълчалива. Когато мама каза, че е било много хубаво кралят да уважи богослужението, Хейзъл отвърна: „Да, всичко беше чудесно, но аз очаквах той да носи корона“.

Когато Исус влезе тържествено в Йерусалим, Той не носеше корона, макар хората да Го приветстваха с възгласи: „Благословен Царят, Който иде в Господнето име!“.

Царят на царете, Исус, няма нужда от корона, за да бъде разпознат. Докато живя на тази земя, Той ходеше заедно с обикновените хора, говореше с тях, докосваше ги. Беше един от тях.

И днес Исус е близо до нас и кани при Себе Си всички, които Го търсят, като ни учи да бъдем смирени служители. 

 

Молитва: Исусе, благодарим Ти, че си близо до нас. Благодарни сме Ти, че дойде не като цар завоевател, но като кротък Слуга. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще се опитам да бъда смирен, като Христос.

Остин Бринч (Норвегия)

 

Да се молим за: СВЕТОВНИТЕ ЛИДЕРИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply