Царско свещенство

Прочит: 1 Петрово 2:4-10

 

„Вие обаче сте избран род, царско свещенство, свят народ, народ, който Бог придоби…“

                                                                                (1 Петр. 2:9)

 

„Ерик не е много подходящ за мъдрец“  – си мислех аз, докато му обличах робата, с която щеше да играе ролята на един от тримата мъдреци в нашата рождествена пиеса. Моите синове бяха другите двама мъдреци.

Те тримата са много добри приятели и Ерик постоянно е на гости у нас. Той винаги е усмихнат, но дрехите му са мръсни и явно не се къпе достатъчно често. Една негова учителка ми каза, че в дома си нямат течаща вода.

Когато местен вестник публикува писма от деца до Дядо Коледа, видях и писмо от Ерик. В списъка имаше печка, одеяло, телефон, легло, дрехи, обувки.

Един студен декемврийски ден го срещнах по улицата. Носеше огромна кутия. Беше пълна с подаръчета, които той беше купил от един по-достъпен магазин. Ерик с гордост подари по нещо на всеки от нашето семейство.

Аз пазя вазата, която получих от него. Тя е спомен за щедростта му. Когато се сетя за него, си припомням, че Исус също разочарова тези, които очакваха раждането на славен цар, като се роди в ясли. Въпреки това чрез Него ние станахме царско свещенство.

 

Молитва: Святи Боже, нека показваме на децата, че като част от Твоето семейство те са царе. Ние искаме да споделяме Твоята любов. Нека сърцата ни бъдат отворени към всеки подарък, който децата подготвят за нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Можем да открием Христос във всеки.

Мери Касад (Тексас)

 

Да се молим за: УЧИТЕЛИТЕ НА МАЛКИ ДЕЦА.

Остави коментар

Live Reply