Целувки

Прочит: Исус Навин 1:1-9

„Заповядвам ти: бъди силен и смел; да не се плашиш и да не се страхуваш; защото Господ, твоят Бог, е с теб където и да идеш.“
(Исус Навин 1:9)

Когато дъщеря ми стана на две години, трябваше да я запиша на ясла, за да мога да работя. Беше много трудно, тя се вкопчваше в мен и не искаше да ме пусне.
Един ден хванах ръчичката ѝ и я целунах няколко пъти. После другата. „Ето – казах – сега имаш целувки и на двете ръце. Когато се изплашиш, вземи си от тях и знай, че съм с теб и ще те взема скоро. Това ще те успокои.“ Получи се! Сега тя е на 12, но целувките по ръцете са специален ритуал преди сън.
Когато съм разтревожена, Исус Навин 1:9 е за мен като тези целувки. Повтарям си стиха и си напомням, че Бог е с мен пред каквото и да се изправя. Когато се обърна назад, виждам, че стихът се е изпълнявал в живота ми. Преминавала съм през трудности, но Бог винаги е бил до мен, подкрепял ме е, утешавал ме е и ми е давал сили.

Молитва: Святи Душе, когато сме разтревожени или изплашени, изпълвай сърцата ни с утеха и ни напомняй за Своето неизменно присъствие и любов. Амин.

Мисъл за деня: Божието слово ми дава утеха, когато чувствам тревога.
Кристън Лоуи (Уисконсин)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА РАЗТРЕВОЖЕНИ.

Остави коментар

Live Reply