Ценен подарък

Прочит: Йоан 6:48-58

 

„Аз съм хлябът на живота… Този е хлябът, който слезе от небето; онзи, който се храни с този хляб, ще живее до века…“

                                                                             (Йоан 6:48, 58)

 

Преди известно време закарах колата на ремонт. Понеже не знаех колко време ще отнеме, си взех новия брой на „Духовна манна“, за да чета, докато чакам.

Както четях, почувствах, че Святият Дух ме подтиква да подаря книжката на жената, която посрещаше клиентите в сервиза. Усетих леко разочарование. Току-що си бях купила този брой и исках да го прочета до края. Въпреки това приключих със страницата, която бях започнала, и тръгнах към нейното бюро.

Когато се приближих до жената, забелязах много стар брой на „Духовна манна“ на бюрото. Не бях виждала по-стар. Страниците бяха дори пожълтели и скъсани. Явно жената ги беше разгръщала много пъти. Тази гледка много ме развълнува. Подадох новия брой на жената и казах: „Това е за Вас“. Тя се изненада и възкликна: „Духовна манна“! Нов брой!“. Жената ми благодари, а аз благодарих на Бога за тази невероятна случка и за Неговото водителство.

 

Молитва: Боже, помагай ни да бъдем чувствителни към Твоя глас и с готовност да изпълняваме това, към което ни призоваваш. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато Бог ни подтиква към нещо, нека се отзоваваме бързо.

Сандра Лус Контрерас (Мексико)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ЖАДУВАТ ДА ПОЗНАВАТ БОГА.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply