Цветни пайове

Прочит: Йоан 3:16-21

„Защото Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един, който вярва в Него, но да има вечен живот.“
(Йоан 3:16)

Като малка правех най-красивите „цветни пайове“. В продължение на часове събирах камъчета от улицата и ги подреждах в специални съдове, които баба ми даваше. Оформях много внимателно върха и го украсявах с най-хубавите цветя от градината. Баба никога не се оплакваше, че цветята, за които се грижеше, ставаха част от моите „проекти“. Напротив, даваше ми най-доброто, за да съм щастлива.
Любовта на моята баба ми напомня за Божията любов към нас. Нашият Господ ни дава най-доброто – Своя Син Исус Христос. В Библията четем, че Спасителят се пожертва за нас напълно, до смърт. Бог ни показва какво е самопожертвователната любов. Когато поставяме нуждите, комфорта и щастието на другите пред своите собствени, отразяваме истинската любов, която нашият Господ проявява към всеки един от нас.

Молитва: Господи, помагай ни да показваме на хората истинска и неегоистична любов, каквато Ти показваш на нас. В името на Исус се молим. Амин.

Мисъл за деня: Бог се пожертва за мен. Ще се жертвам ли и аз за другите?
Алиша Ритчи (Северна Каролина)

Да се молим за: МЛАДИТЕ ХУДОЖНИЦИ.

Остави коментар

Live Reply