Цялата картина

Прочит: 1 Коринтяни 15:51-58

 

„Погълната бе смъртта победоносно. О, смърт, къде ти е победата? О, смърт, къде ти е жилото?“

                                                           (1 Коринтяни 15:54-55)

 

Присъствах на погребалната служба на едно 16-годишно момче, син на наши семейни приятели. Той почина при автомобилна катастрофа. Когато застанахме до гроба, ни обзе огромна скръб. Сякаш всички питаха: „Защо? Защо това прекрасно момче, което обичаше Бога така силно, си отиде толкова рано?“.

Никой не знае защо се случват трагедиите, но би ни помогнало, ако погледнем на картината цялостно. Ние сме християни и знаем, че историята не свършва на Разпети петък. В ранната неделна утрин гробът се отваря и Исус излиза оттам, победил смъртта и обещаващ живот и на нас. Със Своето възкресение Той ни дава възможността да погледнем смъртта в очите и да кажем: „Това не е краят“. На всички, които възлагат надеждата си на възкръсналия Исус, Той обещава вечен живот. Думите на Спасителя: „Който вярва в Мен, макар и да умре, ще живее“ (Йоан 11:25), носят несравнима утеха и надежда за всеки вярващ човек, особено за тези, които се изправят пред смъртта на свой близък.

 

Молитва: Господи Исусе Христе, благодарим Ти, че умря на кръста за нас. Благодарни сме Ти, че възкръсна от мъртвите и победи смъртта. Молим се в Твоето име. Амин.

 

Мисъл за деня: Всеки ден можем да побеждаваме в Христос.

Бевърли Вернадо (Джорджия)

 

Да се молим за: РОДИТЕЛИ, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ ДЕТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply