Турбуленция

Прочит: Исая 40:26-31

 

„… онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат.“

                                                                               (Исая 40:31)

 

При един скорошен полет попаднахме на силна турбуленция. Самолетът започна да се тресе, чашата ми щеше да се разлее, а пилотът съобщи всеки да остане на мястото си. Чувствах се все по-зле и полагах всички сили да се преборя със страха си. Когато вече ставаше нетърпимо, пилотът съобщи, че ще преминем на по-голяма височина, за да избегнем турбуленцията. За щастие, успяхме.

Замислих се за това как орлите оставят силата на вятъра да ги издигне над бурята. В Исая 40:31 се казва, че ако чакаме Господа, ще се издигаме като орли и трудностите няма да ни завличат надолу.

Когато почувствам, че не мога да се справя с житейските бури, обръщам погледа си към Бога, защото Той ме защитава и ми носи мир, като пропъжда страха.

 

Молитва: Велики Боже, благодарим Ти, че ни напомняш, че можем да се издигаме над бурите в живота, като обръщаме сърцата и умовете си към Теб. Амин.

 

Мисъл за деня: С Божията помощ можем да се издигнем над проблемите.

Фредерик Стивънс Джуниър (Флорида)

 

Да се молим за: ПИЛОТИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply