Твърда увереност

Прочит: Псалм 30:1-4

 

„Към Теб, Господи, издигам душата си. Боже мой, на Теб съм уповал; да не се посрамя, да не тържествуват неприятелите ми над мен.“

(Псалм 25:1-2)

 

Когато родителите ни починаха, с по-малкия ми брат останахме сами. Имахме големи финансови трудности. Той караше бус, а аз бях учителка. Тогава ми откриха мозъчен тумор, освен това имах белодробни проблеми и дишах трудно.

Когато брат ми се сгоди, аз като по-голяма сестра трябваше да организирам предстоящата сватба. Щом насрочихме датата, коленичих и се помолих: „О, Господи мой, помогни ни да се справим с всичко“.

Бог отговори на молитвата ми. Семейството и приятелите ни помогнаха. Благодарение на милостта Му цялата подготовка премина без никакви проблеми. Сърцето ми беше изпълнено с радост.

Това преживяване подсили твърдата ми вяра в Бога и в молитвата. Господ слуша нашите молитви и се грижи за всички наши нужди и желания, когато се молим с надежда и вяра.

 

Молитва: Боже на всяка утеха, помогни ни да вярваме, че си с нас във всяка ситуация, особено във време на беда. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име; да дойде Твоето царство, да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята; давай ни всеки ден насъщния ни хляб; и прости греховете ни, защото и самите ние прощаваме на всеки наш длъжник; и не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия” (Лука 11:2-4). Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ще ми помогне и няма да ме остави.

Каусар Амен (Пакистан)

 

Да се молим за: МЛАДЕЖИТЕ, КОИТО СА ИЗГУБИЛИ СВОИТЕ РОДИТЕЛИ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply