Угнетените

Прочит: Псалм 142:1-7

 

„Научете се да правите добро, настоявайте за правосъдие, поправяйте угнетителя, отсъждайте право на сирачето, застъпвайте се за вдовицата.“

(Исая 1:17)

 

Спомням си един неприятен инцидент от моето детство. Чух силен шум откъм поляната и когато излязох, видях, че цяло ято врабчета е нападнало едно бяло врабче на тревата. Заради необичайния му вид те го бяха наобиколили, цвърчаха и го кълвяха. Бялото врабче беше абсолютно безпомощно. Аз се затичах и заплясках с ръце, викайки: „Спрете!“. С цвърчене кафявите врабчета отлетяха, а нараненото бяло врабче се огледа и литна към близкия храст.

Тази случка произведе в мен силно впечатление, защото и в училище се бях сблъсквала с насилието. За съжаление, възрастните често пренебрегват проявите на агресия с обяснението, че това са „детски работи“. Но агресията може да нанесе огромни вреди на детската психика, които остават за цял живот. Исус ни призовава да полагаме всички усилия да направим света по-добър, а не да наблюдаваме насилието безучастно.

Псалмистът се обръща към Бога, когато неговите неприятели му причиняват страдание. Днес ние можем да помогнем на страдащите, като се стараем да предотвратим насилието и покажем предимството на милостта.

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, за Твоята любов. Дай ни смелост да я засвидетелстваме пред хората, особено тези, които са наранявани. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ме призовава да се грижа за угнетените.

Джени Стокър (Аризона)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО УЧАТ ДЕЦАТА ДА БЪДАТ СЪСТРАДАТЕЛНИ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply