Уханието на пролетта

Прочит: Псалм 19:7-11

 

„Ще ви дам и ново сърце и нов дух ще вложа вътре у вас, и като отнема каменното сърце от плътта ви, ще ви дам меко сърце.“

                                                                          (Йезекиил 36:26)

 

Създадохме нашата градина отчасти за да бъде като витрина на пролетта. В нея има виолетки, лавандула, фрезии, люляк. Тази пролет аз се радвах на красотата на всички тези цветя, чувах бръмченето на пчелите около тях, но не можех да усетя техния наситен аромат. След боледуване от бронхит обонянието ми беше нарушено и сега се чувствах като осакатена. Не можех да преживея пълноценно настъпването на любимия си сезон.

Това насочи мислите ми към моя духовен живот. Понякога чувствам духовна хармония и животът ми с Бога ми се струва пълноценен. Но има случаи, в които осъзнавам, че съм се отдалечила от Него и действам доста повърхностно. В такива моменти се чувствам обезсърчена и неудовлетворена от живота. Не че Бог се е отдалечил от мен, а просто аз съм позволила на определени неща да попречат на пълноценните ми взаимоотношения с Него.

Всеки от нас преминава през такива моменти и трябва да знаем, че когато се върнем отново при Бога, Той ще ни приеме с радост, защото винаги ни очаква с отворени обятия.

 

Молитва: Любящи Боже, нека ставаме по-отзивчиви към Теб. Нека животът ни е изпълнен с Твоята любов и доброта. Амин.

 

Мисъл за деня: Поставям ли Бога на първо място в живота си?

Мег Манган (Австралия)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ ОТДЕЛЕНИ ОТ БОГА.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply