Упоритост

Прочит: Исая 40:28-31

 

„… онези, които чакат Господа, ще подновят силата си, ще се издигат с крила като орли, ще тичат и няма да се уморят, ще ходят и няма да отслабнат.“

(Исая 40:31)

 

Когато бях млад и тръгвах на дълъг път с колелото си, този стих се превръщаше в реалност за мен. Спомням си как някои хълмове в далечината изглеждаха толкова високи, че ми се струваха невъзможни за изкачване. Наближаващото препятствие будеше у мен страх и мисли да се върна обратно. Но винаги ги преодолявах и продължавах и винаги с изненада откривах, че при изкачването тези мисли се изпаряват. Трудността ставаше все по-преодолима и стигах до върха. Изискваха се повече усилия, но въртях педалите и постигнатата цел ми вдъхваше чувство на сигурност и удовлетвореност.

Колко пъти всеки от нас се изправя пред висок хълм в живота си? Със силна вяра в Бога и решителност можем да преодоляваме трудностите, които искат да ни откажат. Всяка победа ни прави по-силни, а каляването на вярата ни може да помогне и на другите да постигнат същото.

 

Молитва: Господи, давай ни сила и мир, за да не отстъпваме от своите отговорности и да приемаме всяка възможност, която е пред нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог може да ми помогне с готовност да постигам целите си.

Крейг Санфорд (Канзас, САЩ)

 

Да се молим за: ВЕЛОСИПЕДИСТИТЕ.

Остави коментар

Live Reply