Уповавай на Бога

Прочит: Псалм 43:3-5

 

„Защото Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“

                                                                        (Йеремия 29:11)

 

Проведох разговор по телефона, който сякаш обърна целия ми свят наопаки. Страхът от рака завладя ума ми. Когато започнаха посещенията при доктора, изследванията, чакането на резултати: като че ли влязох в тъмен тунел. Не можех да мисля трезво, да правя планове, дори да извършвам ежедневните си задължения нормално. Когато облаците се сгъстиха над мен, почувствах, че съм напълно зависима от Бога.

Колкото повече научавах за Него, толкова по-дълбок мир усещах в сърцето си. Бог беше моя светлина. Осъзнах, че правилният въпрос не е „Защо аз?“, а „Защо не аз?“. Не може ли Господ да използва всичко в нашия живот за добро?

Молитвите ми се промениха. Вече не се молех Бог да премахне болестта, исках Той да направи така, че изпитанието, през което преминавам, да послужи за добро.

Господ отговори на молитвите ми, като ми даде спокойствие и желание да работя с други хора, които страдат от същата болест. Той ми подари дара на насърчението, милостта, любовта, грижата, за да протегна ръка към другите, да ги разбирам и подкрепям.

 

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че ни водиш всеки ден и че се грижиш за нас в трудностите. Амин.

 

Мисъл за деня: Изпитанията, през които преминаваме, ни помагат да показваме на другите хора Божията любов.

Дебора Поу (Канада)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО НАСКОРО Е РАЗБРАЛ, ЧЕ Е БОЛЕН ОТ РАК.

Остави коментар

Live Reply