Упражнение по почивка

Прочит: Матей 11:28-30

 

„Защото онзи, който е влязъл в Неговата почивка, той си е починал от своите дела, както и Бог от Своите Си. Затова нека се постараем да влезем в тази почивка, за да не падне някой в това, да дава същия пример на неверие.“

                                                                                              (Евреи 4:10-11)

 

Седнах на барабаните. Музиката звучеше в слушалките ми, а краката и ръцете ми бяха погълнати от ритъма. Подготвях се за театрално представление. Погледът ми следеше нотите. Песента беше доста лесна за свирене и много приятна. Изведнъж единственото, което се чуваше, бяха ударите на палките по барабаните. Музиката беше спряла, а аз бях продължила да свиря. Бях подминала един знак, който ми показваше къде да спра.

Пуснах музиката отначало. Вниманието ми беше отвлечено само за една секунда и отново пропуснах знака. Знаех, че на живото изпълнение тази грешка е недопустима, затова трябваше да се упражнявам, докато престана да я допускам. Пусках песента отново и отново и след известно време резултатът беше добър.

Когато приключих с репетицията, се замислих, че и в живота пропускам моментите, когато трябва да спра и да си почина. Толкова съм забързана в нещата, които правя, че не обръщам внимание на Бога, Който иска да си поема въздух и да се вслушам в Него. Реших да си почивам повече. С Божията помощ всеки от нас може да следва ритъма, който Бог му задава.

 

Молитва: Господи, помагай ни да се научим да си почиваме. Амин.

 

Мисъл за деня: Почивката изисква упражнения.

Шери Лоранс (Калифорния)

 

Да се молим за: МУЗИКАНТИТЕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply