Упражнявай се

Прочит: Псалм 119:89-94

 

„При все това те Ме търсят всеки ден и желаят да учат пътищата ми…“

                                                                               (Исая 58:2)

 

Спомням си първия урок по пиано на Меган. Тя беше разочарована, че не може да седне и веднага да изсвири нещо. Трябваше да се учи и упражнява с часове. След време стана много добра и сега може да свири много неща. Понякога свири, докато чистя вкъщи, и ми е много приятно. Колкото повече свири, толкова по-добре се справя.

И ние често имаме нереалистични очаквания от християнската си вяра. Приемаме Христос и мислим, че веднага животът ни ще стане перфектен. Но както при свиренето, израстването във вярата изисква практика. Вярата е като мускула, който трябва да се поддържа, за да стане силен. Колкото повече четем Библията и се молим, толкова по-силни ставаме във вярата. Както казва псалмистът, Божието слово ще бъде сладко за нас, като мед (Псалм 119:103). Библията ни помага да останем в правилния път. Дисциплината и живеенето на вярата ни правят мъдри и зрели.

 

Молитва: Боже на мъдростта, давай ни глад за Твоето слово. Направи ни мъдри и ни помогни да останем в правилния път през целия си живот. Амин.

 

Мисъл за деня: Вярата изисква търпение и практика.

Джейсън Понцио (Джорджия)

 

Да се молим за: СТУДЕНТИТЕ ПО МУЗИКА.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply