Урок по саможертва

Прочит: Йоан 15:12-13

„Никой няма по-голяма любов от това, да даде живота си за приятелите си.“
(Йоан 15:13)

Преди известно време двете ни деца – Софи и Ейдън – имаха възможност да пробват едно екстремно преживяване. Желаещите влизат в гумена лодка, която се дърпа бързо от специално въже по водна повърхност.
Ейдън пръв прие предизвикателството. Той се държеше здраво, лодката се движеше по езерото. След първия тур той покани и сестра си да се присъедини. Двамата влязоха в лодката и тя потегли бързо по водата. Изведнъж Ейдън се наклони и падна в езерото.
По-късно той ми разказа, че е паднал нарочно, защото Софи започнала да се страхува. Сетил се, че водачът ще спре лодката, ако някой падне. Изненадах се, че синът ми жертва собствената си сигурност, за да помогне на сестра си.
Саможертвата изисква голямо благородство и се простира много по-далеч от това, което се случи на езерото, но постъпката на сина ми ме накара да се замисля за нейното значение. Исус направи най-голямата жертва за всеки от нас – Той даде живота Си, за да живеем ние. Когато видим някой да прави някаква жертва, макар и малка, нека си спомним за Него. Саможертвата може да промени света.

Молитва: Исусе, благодарим Ти за жертвата, която направи на кръста, за да ни спасиш от греховете. В Твоето име се молим. Амин.

Мисъл за деня: Исус направи най-голямата саможертва за нас.

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ ЖЕРТВА ЗА ДРУГИТЕ.
Чък Кралик (Мисури)

Остави коментар

Live Reply