Урокът на виолетките

Прочит: Яков 5:13-18

 

„Голяма сила има усърдната молитва на праведния човек.“

(Яков 5:16)

 

След като се прибрах от дълга ваканция, взех обратно вкъщи четирите виолетки, които бях оставила на една позната, за да ги полива. Три от тях имаха прекрасни лилави цветове и плътни зелени листа, но листата на четвъртата бяха пожълтели и по нея нямаше цветове. Първо се изненадах, но после си спомних, че не бях виждала това цвете да цъфти в продължение на поне две години.

Аз търпеливо продължих да поливам всичките виолетки, дори тази, по която нямаше цвят. Постепенно нейните листа започнаха да променят цвета си, макар още да нямаше цветчета. Но ето че и те се появиха – ярко лилави! Сякаш се бяха скрили под листата и просто чакаха да се покажат. С времето видях още цветчета между вече зелените листа. Всеки ден получавах нова доза радост при вида на красивите ми цветя.

Какъв духовен пример ми дадоха тези малки виолетки! Бог е с нас винаги, дори когато не очакваме това. Търпението, постоянството, вярата и молитвата ще ни донесат благословения. Колко пъти отговорите на молитвите идват, когато вече сме престанали да се молим! Изведнъж срещаме хора или попадаме в ситуации, които се оказват отговори. Както моите цветя ме изненадаха, така и ние често с изненада откриваме за пореден път, че Бог не ни е изоставил.

 

Молитва: Боже, помагай ни да не губим своята надежда и да Ти се доверяваме. Нека винаги очакваме Твоята близост, закрила, водителство и любов. Амин.

 

Мисъл за деня: Божият отговор на моите молитви може да надмине и най-смелите ми очаквания.

Линда Кинд (Флорида)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ НАДЕЖДА.

 

Остави коментар

Live Reply