Усърдна молитва

Прочит: 1 Солунци 5:16-24

 

„Голяма сила има усърдната молитва на праведния човек.“

(Яков 5:16)

 

Когато бях малък, живеехме на 2000 мили от родителите на баща ми. Виждах ги много рядко. Те не разполагаха с големи възможности, но баба ми изпращаше малки подаръци на всеки рожден ден и на Коледа. „Най-лошият“ от тях беше разграничител за книги от плат с пискюл в долния край. На него бяха избродирани Исус с трънен венец и цветя. Имаше и надпис: „Бъди благословен с небесни благословения“. Запазих го по някаква причина, въпреки че нито аз, нито родителите ми бяхме християни.

По-късно разбрах, че баба се е молила за мен всеки ден, до края на живота си. Това направи подаръка, който преди не харесвах, особено ценен. Какво търпение, любов и силна вяра трябва да имаш, за да се молиш за едно малко момче, което се намира на хиляди мили от теб и виждаш много рядко!

Вярвам, че молитвите на баба и дядо ме заведоха при Христос. Примерът на моята баба ми помогна да осъзная силата на постоянната молитва. Лесно е да се измориш да се молиш за нещо или за някого, понякога ти се струва, че няма смисъл. Но Бог чува молитвите и ще отговори със Своята мъдрост.

 

Молитва: Благодарим Ти, Господи, за тези, които вярно и търпеливо се молят за нас. Дай търпение и на нас, за да не се отказваме да се молим за другите. Амин.

 

Мисъл за деня: Може да отнеме време, но Бог ще отговори на молитвите ми.

Кен Клар (Айдахо, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ЖИВЕЯТ ДАЛЕЧ ОТ СВОИТЕ РОДНИНИ.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply