Усилията си струват

Прочит: Псалм 145:13-21

 

„Господ е близо до всички, които Го призовават, до всички, които с истина Го призовават.“

(Псалм 145:18)

 

Когато бях по-млада, молитвата беше част от ежедневната ми рутина. Нареждах я сред ангажиментите за деня и знаех, че трябва да произнеса определени думи. Обикновено просто исках, каквото ми трябваше, и се ядосвах, когато не го получавах. Когато израснах във вярата, започнах да искам по-малко, а да споделям с Бога повече, така времето за молитва ме освобождаваше от товара и страха. Открих, че молитвата може да възстановява, особено когато се превърне в истински диалог.

Сега знам, че молитвата не е рутина, а време, което прекарваме с любим приятел. Често изпитваме необходимост не толкова да кажем нещо, а просто да бъдем с него. Опитвам се да слушам повече, отколкото да говоря, и се наслаждавам на времето с Бога.

Бог винаги чува и отговоря на нашите молитви, независимо какво сме направили или къде се намираме в духовното си пътуване. От нас се иска само да сме там, да се освободим от всичко, което ни разсейва, и да отворим сърцата си за Него. Не винаги успявам да го сторя, но съм разбрала, че усилията си струват.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че винаги си с нас. Помагай ни да не забравяме, че любовта Ти към нас е постоянна. Амин.

 

Мисъл за деня: Мога да чувствам Божията любов чрез молитва.

Абигейл Гери (Пенсилвания, САЩ)

 

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО СЕ ЧУВСТВАТ САМОТНИ.

 

Остави коментар

Live Reply