Успешен финиш

Прочит: Евреи 12:1-3

„За предпочитане е свършването на работата, отколкото започването ѝ…“
(Еклисиаст 7:8)

Преди два дни се провалих на първия си шофьорски изпит. Отидох напълно подготвен. Двама приятели ме бяха научили да карам и бях взел уроци при инструктор. Шофирането мина добре, но когато трябваше да паркирам, направих неправилна маневра и се опрях в бордюра. Изпитващата ми обясни, че не може да ми даде изпита при такава грешка, и ме покани да се явя отново след 30 дни.
Това ме накара да се замисля за днешния библейски цитат. Ако изгубя от поглед крайната цел, няма да получа наградата. Също както моите приятели очакваха да чуят дали съм взел изпита, всички ние сме обиколени от „облак свидетели“. Те ни предизвикват и очакват добри резултати от нашите действия. Авторът на Посланието до евреите ни насърчава да се учим от вярата на другите, като се вглеждаме в „техния начин на живеене“ (13:7).
След изпита за шофьорска книжка ме очаква още едно предизвикателство – да завърша богословското си образование и да се върна в родния си град. Искам да не отмествам фокуса си от крайната цел, за да помагам на хората със своето служение.

Молитва: Небесни Отче, благодарим Ти, че ни даваш житейски уроци. Помагай ни да сме Ти верни и покорни всеки ден. Амин.

Мисъл за деня: Искам да завърша успешно състезанието, наречено „християнски живот“.
Айзък Браун (Кот д’Ивоар)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ УЧАТ ДА ШОФИРАТ.

Остави коментар

Live Reply