Прочит: Лука 12:22-34

 

„Каза още на учениците Си: Затова ви казвам, не се безпокойте за живота си, какво ще ядете, нито за тялото си, какво ще обличате.“

(Лука 12:22)

 

Когато ме приеха в земеделския факултет в университета, родителите ми не разполагаха с много средства. Майка ми харчеше голяма част от заплатата си, за да ми плаща таксите. Татко ме насърчаваше да се фокусирам в ученето.

Положението ставаше все по-трудно и това ме правеше по-мрачна. Пишех и участвах в състезания с парична награда, за да си помогна, но не се получаваше. Научих се обаче да разчитам повече на Бога. След дълги години чакане с вяра започнах да чувствам Неговото присъствие. През третата година в университета получих стипендия, която покри разходите ми. Към края на четвъртата година нещата станаха още по-лесни, защото Бог ми изпрати хора, които да ми помогнат с учебниците и разходите около дипломната ми работа. Те бяха напълно непознати, свързваше ни само християнската вяра. Сега се радваме на прекрасно приятелство.

Въпреки всички трудности завърших с висок успех. Днес благодаря на Бога, че ми позволи да завърша успешно това, което започнах при толкова трудности.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че ни помагаш чрез други хора. Нека да вършим своето и също да помагаме с каквото можем. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог се грижи за мен чрез добротата на хората.

Ехи-Ковочио Огвиджи (Нигерия)

 

Да се молим за: СТУДЕНТИТЕ, КОИТО ИМАТ ФИНАНСОВИ ЗАТРУДНЕНИЯ.Цитати:


Последни новини

Завърши 69-та Годишна конференция

06.09.2021

От 2 до 5 септември в град Варна се проведе 69-та Годишна конференция на Обединената методистка църква в България и Румъния под ръководството на епископ Патрик Щрайф.  Тематичният ден беше посветен на възстановяването на практиката на методистките класове в местните църкви. Три беседи по темата предложи пастор Даниел Топалски.  По време на закритото си заседание […]

Прочети повече

Новини, От страната