Устояване

Прочит: Римляни 1:8-17

 

„… аз и моят дом ще служим на Господа.“

(Исус Навин 24:15)

 

Отгледана съм в християнско семейство в Украйна. За съжаление, семейството ми и много други християни страдаха по време на съветския режим. Като деца на вярващи родители, бяхме преследвани в училище. Учехме прилежно, но винаги получавахме по-ниски оценки. Когато набираха членове за младежка атеистична организация, аз и още седем мои приятели християни отказахме да се запишем. За наказание ни заключиха в класната стая за няколко часа. Един учител викаше и ни принуждаваше да подпишем декларации, но ние не склонихме.

След като завърших училище, исках са уча в университет и взех изпитите два пъти. И двата пъти името ми беше премахнато от списъците заради моята вяра. Въпреки преследването примерът на нашите родители ни даваше смелост да останем твърди във вярата. Те никога не спираха да се молят за нас.

След години, когато режимът в страната ни беше различен, със сестра ми срещнахме на улицата учителя, който най-много ни тормозеше. Бяхме поразени, когато той ни каза: „Моля ви, простете ми, ако можете! Винаги съм се възхищавал на силната ви вяра, но никога нямах смелостта да застана на ваша страна“. Осъзнах, че животът ни е бил пример за Божията милост и закрила. Неговата сила ни помогна да устоим на изпитанията.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти, че никога не изоставяш Своите деца, дори в най-трудните изпитания. Амин.

 

Мисъл за деня: Божията сила ми помага да живея с вяра.

Мария Лохинова (Украйна)

 

Да се молим за: ХРИСТИЯНИТЕ, ПОДЛОЖЕНИ НА ГОНЕНИЕ.

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply