Утеха

Прочит: Йеремия 29:1-14

„Защото Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“
(Йеремия 29:11)

Днешният библейски стих е един от най-популярните стихове, които се учат наизуст. И така трябва да бъде. Той съдържа прекрасни и насърчителни думи. Но малцина знаят, че е част от писмо до заточените юдеи, които бяха далеч от родината си в продължение на 70 години. Бог не отправя тези думи към радостни и спокойни хора, живеещи в домовете си със своите семейства. Той говори на изгнаници.
Лесно е да се насърчим от стиха, без да обърнем внимание на неговия контекст, но само в контекста си той има тази сила. Открих това, докато се борех с рака. Болестта не беше наказание, но беше най-трудният етап от моя живот. Понякога малко се страхувах от това, което предстои, а понякога страхът обземаше цялото ми тяло. Но имаше моменти, в които изпитвах мир, който малко жени и майки на 40 години биха изпитали, ако са болни от рак на гърдата. Той идваше от Бога, Който мисли за мое добро, а не за зло. Благодарна съм, че същото слово, което утеши израилтяните преди хиляди години, служи и за наша утеха.

Молитва: Господи, благодарим Ти, че ни утешаваш в трудни времена. Помагай ни да чувстваме Твоето присъствие дори когато ситуацията е твърде тежка. Амин.

Мисъл за деня: Независимо от ситуацията, в която се намирам, Бог ми дава думи на утеха.
Ким Хармс (Айова)

Да се молим за: БОЛНИТЕ ОТ РАК.

Остави коментар

Live Reply