Утешение в самотата

Прочит: Псалм 147:1-7

 

„… сам Бог е казал: „Никак няма да те оставя и никак няма да те забравя“…“

(Евреи 13:5)

 

Работя в болница, където пациентите са със средно тежка и тежка деменция. Веднъж една от тях – Маргарет – ми сподели, че се чувства самотна и не знае къде е семейството ѝ. Тя не си спомняше, че скоро я бяха посетили. Опитах се да я успокоя, че не е сама, и я прегърнах с усмивка. Но като че ли не ѝ казах думите, от които се нуждаеше. Маргарет тръгна, обърна се, погледна ме и каза: „Бог казва, че никога няма да ни остави или забрави“. Отвърнах, че е абсолютно права. Тя изглеждаше някак по-спокойна. Тази жена беше забравила много неща, но помнеше библейския стих, който я успокои в точния момент.

Вярвам, че Бог ни изпраща насърчението, от което се нуждаем, в точния момент чрез песни, преживявания, хора или в страниците на Библията. Преживявала съм това в живота си и съм го споделяла с други. Служим на всемогъщ Бог! Пред каквито и трудности да се изправим, можем да сме сигурни, че е с нас. Той никога няма да ни остави или забрави, никога няма да сме сами.

 

Молитва: Господи, води ни, за да показваме Твоята любов на тези, които са самотни. Когато ние се чувстваме така, напомняй ни, че си с нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Библията ми напомня, че Бог е винаги с мен.

Джени Макбрайд (Алабама, САЩ)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СА САМОТНИ.

 

© 2020 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply