Утешител

Прочит: Йоан 14:13-18

 

„И Аз ще поискам от Отца и Той ще ви даде друг Утешител, за да бъде с вас вовеки.“

                                                                                   (Йоан 14:16)

 

Фермата, в която израснах, беше разположена на много ветровито и студено място. Аз спях на горния етаж и единствената топлина, която идваше до моята стая, беше от печката на дърва долу. Само че през нощта тя угасваше. Мама все се притесняваше да не ми е студено. Тя постоянно ме завиваше с по няколко одеяла. На мен не просто ми ставаше топло, но и се чувствах обичан и закрилян. Когато си спомня за топлите одеяла, се сещам колко много ме е обичала моята майка.

В пасажа от Евангелието според Йоан гръцката дума, преведена като „утешител“, има и други значения – „адвокат“, „защитник“. Утешителят, за Когото говори Исус, е Святият Дух, Когото Той изпраща, за да не се чувстваме самотни. Той винаги ни напомня, че сме обичани.

Ние вече не сме деца и сме забравили за детските страхове, но когато животът ни носи трудности и изпитания, се нуждаем от същата увереност, че някой ни обича и се грижи за нас.

Исус ни казва, че Святият Дух ще пребъдва с нас и в нас. Той обещава, че няма да ни остави сираци (Йоан 14:18). В този несигурен и агресивен свят имаме велика утеха!

 

Молитва: Боже на всяка утеха, благодарим Ти за Святия Дух. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Нищо не може да ни отлъчи от Божията любов, която е в Христос Исус (Римляни 8:38-39).

Джак Кендал (Айова)

 

Да се молим за: СИРАЦИТЕ.

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply