В Бога е нашата сила

Прочит: Исая 9:1-7

 

„Ето, Бог ми е спасение; ще уповавам и няма да се боя; защото Господ Йехова е моя сила и песен и Той стана мое спасение.“

                                                                              (Исая 12:2)

 

Преминавах през тежък период. С мъжа ми се разведохме след 15 години брак и година по-късно той почина при катастрофа с мотор. Сега се опитвах да успокоя себе си и сина ни, който е в тийнейджърска възраст. Вярата ми в Бога беше много силна, но предизвикателствата на ежедневието, трудностите при отглеждането на сина ми и скръбта постепенно я ограбваха. Молитвата и Божието слово оставаха на съвсем заден план.

Една приятелка ме покани да посетя тяхното женско събиране за изучаване на Библията. Размишлението над Исая 30:15 ми помогна да разбера колко важно е да слушам Божия глас: „Чрез завръщане и почивка ще се избавите, в безмълвие и увереност ще бъде силата ви“. Поднових общението си с Господ и почувствах утеха и сила. Колко верен е Бог и колко бързо ни избавя! Изучаването на Неговото слово в женската група ми помогна да преразгледам приоритетите си, защото най-голямото богатство е общението с всемогъщия, всезнаещ и верен Бог.

 

Молитва: Боже, прости ни, когато грижите на деня задушават молитвения ни живот. Помогни ни винаги да се стремим на първо място към Теб и да очакваме Твоето водителство. Амин.

 

Мисъл за деня: Как общувам с Бога, моя Извор на сила, днес?

Сара Орелана (Флорида)

 

Да се молим за: САМОТНИТЕ РОДИТЕЛИ.

 

 

© 2015 The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply