В борба с Бога

Прочит: Битие 32:22-30

„Смятайте го за голяма радост, братя мои, когато попадате в разни изпитания, като знаете, че изпитанието на вашата вяра произвежда твърдост.“
(Яков 1:2-3)

Яков се бори с един непознат, който му даде ново име. Той му каза: „Няма да се наричаш вече Яков, а Израел, защото си бил в борба с Бога и с хора и си надвил“ (Битие 32:28). При тази битка Яков се промени и никога повече не беше същият човек.
Вероятно в някакво време всеки вярващ е имал усещането, че се бори с Бога. Аз се чувствам така, докато си търся нова работа. За някои хора това не е толкова стресиращо, но за мен понякога е много разочароващо, както по отношение на хората, така и по отношение на Бога. Опитвам се да се справя с отказите, да се моля, да продължавам да кандидатствам и всичко това понякога е като изгубена битка да се докажа. Постоянно си напомням, че трябва да остана спокойна и да вярвам в Бога. И аз като Яков след срещата си с Него вече няма да бъда същата.
Разбрала съм, че ако сме верни, битката ни не е изгубена. С каквото и да се борим днес, можем да се успокоим, защото това, което ни изглежда като борба, може да е Божие благословение.

Молитва: Боже, напомняй ни, че чрез страданието можем да се научим на твърдост и на мъдрост. Амин.

Мисъл за деня: В изпитанието Бог ни прави зрели и пълноценни.
Роузи Дибианка (Калифорния, САЩ)

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СИ ТЪРСИ РАБОТА.

Остави коментар

Live Reply