В Божието присъствие

Прочит: Псалм 73:23-28

 

„Приближавайте се към Бога и Той ще се приближава към вас.“

                                                                                (Яков 4:8)

 

Родителите ми остаряват и все повече разчитат на моята грижа. Правя всичко по силите си, но това никак не е лесно, защото ходя на работа и имам и други задължения. Животът на мама и татко става все по-тежък, затова всеки наш разговор вече е свързан със следващите поръчки към мен. Понякога се замислям, че вече съм се превърнала в изпълнител на задачи. Не ми тежи грижата за тях, но ми се иска просто да си говорим, да се смеем, да се забавляваме заедно, както правехме преди.

Може би така се чувства Бог, когато се моля само за да изброя всичките си нужди. Аз зная, че Господ се грижи за мен, и Му споделям своите проблеми, но много рядко се обръщам към Него просто за да общуваме или да Му благодаря. Става ми мъчно, когато започна да гледам на Бога само като на изпълнител на моите желания. Все повече осъзнавам, че Той иска нещо повече – иска моето сърце.

 

Молитва: Господи, изпълвай сърцата ни с любов към Теб. Напомняй ни, че освен да споделяме нуждите си, можем просто да общуваме с Теб в молитва. Амин.

 

Мисъл за деня: Днес ще си помисля колко ценно е времето ми с Бога.

Джули Джилианд (Индиана)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ ГРИЖАТ ЗА ВЪЗРАСТНИТЕ СИ РОДИТЕЛИ.

 

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply