В Божието време

Прочит: Исая 49:8-10

„Защото Аз зная мислите, които мисля за вас, казва Господ, мисля за мир, а не за зло, за да ви дам бъдеще и надежда.“
(Йеремия 29:11)

В момент на отчаяние, след две години хронична депресия реших да сложа край на живота си. Не намирах причина да продължа напред. Бях изгубил надежда и дори бях отстъпил от вярата.
Докато се подготвях да изпълня решението си, си спомних за една стара църковна песен и веднага осъзнах, че няма да сторя това, което бях намислил. Върнах се в колата си и намерих една Библия на задната седалка. Помолих се, отворих я и погледът ми попадна на Исая 49:8: „В благоприятно време те послушах (…) ще те опазя“. Заплаках, когато осъзнах какво е направил Бог за мен, както и че ме привдига дори в този ужасен момент.
Видях, че мога да възхвалявам Бога през каквото и да преминавам. Няма как да знам защо се случва всичко или какво ще стане утре, но знам, че Господ ме обича, чува моите молитви и ме възстановява. Това ми помага да живея с надежда. Сега отделям време, за да се замисля за всяко добро нещо в живота си и да потърся Божието благословение дори в мрака.

Молитва: Благодарим Ти, Боже, че винаги си с нас и ни обичаш. Помагай ни да се насърчаваме взаимно и да търсим възможности да споделяме надеждата с тези, които страдат. Амин.

Мисъл за деня: Аз съм безценен, защото Бог ме обича.
Матю Франсис (Мейн, САЩ)

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО ОБМИСЛЯТ САМОУБИЙСТВО.

Остави коментар

Live Reply