В Божиите ръце

Прочит: Второзаконие 33:26-29

 

„Вечният Бог е твое убежище; и подпора са ти вечните Му мишци…“

                                                                (Второзаконие 33:27)

 

Това лято реших да опитам нещо ново и се записах в театрален клас. В началото беше позволено да използваме сценария. Това, че той е в ръката ми, ме правеше сигурна и можех да изпълнявам ролята си спокойно.

Когато напреднахме, професорът ни каза, че вече ще трябва да учим репликите си. Докато се подготвях за първото представление, изпитвах ужас от това, че ще ги забравя.

Дойде денят на представлението и нашият професор ни представи: „Днес нашите актьори няма да си помагат с репликите, затова ги насърчете“. Сърцето ми заби лудо, когато излязох на сцената без сценарий. Чувствах се толкова уязвима!

Припомняйки си представлението след това, осъзнах, че в живота никога няма да ни се наложи да действаме без помощ. Когато Моисей заведе Божия народ до Обещаната земя, той им каза своите последни думи, с които им напомни, че през цялото пътуване Бог е бил тяхно убежище и опора.

Каквато и да е нашата роля в този живот, колкото и да ни е непозната „сцената“, Божиите ръце ще са нашата опора, утеха и спасение.

 

Молитва: Боже, давай ни смелост да крачим напред, защото Твоите ръце винаги ни държат в безопасност. Амин.

 

Мисъл за деня: Винаги сме в безопасност в Божиите ръце.

Зои Хикс (Джорджия)

 

Да се молим за: АКТЬОРИТЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

Остави коментар

Live Reply