В Божите ръце

Прочит: Псалм 31:9-16

„В Твоите ръце са времената ми…“
(Псалм 31:15)

Бях свикнала да бързам и да карам нервно, преминавайки на червено и изпреварвайки останалите. Един ден, когато всичко беше срещу мен и не можех да се преборя с времето, една мисъл дойде в ума ми: „Времето ти е в Божите ръце“. Успокоих се и започнах да карам по-бавно и внимателно. За моя изненада, стигнах навреме.
И в други случаи съм се убеждавала, че времето ми е в ръцете на Бога. Когато започвам деня си с молитва и размишление като тези в „Духовна манна“, Бог сякаш удължава времето и през деня успявам да свърша повече неща, които иначе не успявам. Времето ни наистина е в Божите ръце.

Молитва: Боже на всички времена и места, приеми нашата благодарност за делата Ти, които виждаме в своя живот. Молим се, както Исус ни научи: „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

Мисъл за деня: Днес ще се доверя на Бога, в Чиито ръце са времената ми.
Каръл Марти (Испания)

Да се молим за: ХОРАТА, КОИТО ПЪТУВАТ ДЪЛГО.

Остави коментар

Live Reply