В Божите ръце

Прочит: 2 Царе 15:13-26

„И аз легнах и спах; станах, защото Господ ме поддържа.“
(Псалм 3:5)

Докато се разхождахме по брега, със съпругата ми минахме покрай голяма зелена костенурка, която лежеше близо до водата. Тя остана почти неподвижна през целия ден, отваряйки очи само когато някой минеше покрай нея. Питах се защо е там и какво прави. По-късно минахме през един център за морски наблюдения, където ни обясниха, че зелените костенурки си почиват на брега, където се чувстват в безопасност.
2 Царе 15 разказва за бягството на Давид от Йерусалим. Той не знаеше какво ще му донесе бъдещето, но не беше погълнат от страха. Остави всичко в ръцете на Бога, Който знаеше всичко – от началото до края. Както онази костенурка можеше да си почива на брега, Давид можеше да чака, защото знаеше, че е обграден от Божията грижа.
Когато бъдещето изглежда несигурно и сме изпълнени със страх и тревога, можем да спрем и да се успокоим, защото Бог знае всичко и има власт над всичко.

Молитва: Господи, помогни ни да се доверяваме на Твоята милост. Когато бъдещето ни изглежда несигурно, благодарим Ти, че ни обичаш и се грижиш за нас. Амин.

Мисъл за деня: Дори когато всичко е несигурно, мога да се отпусна в Божието присъствие.
Олуин Балнейв (Канада)

Да се молим за: МОРСКИТЕ БИОЛОЗИ.

Остави коментар

Live Reply