В Божите ръце

Прочит: Исая 49:8-16

 

„… с мощна ръка и с издигната мишца, защото милостта Му трае до века.“

                                                                                         (Псалм 136:12)

 

Преди няколко години тринадесетгодишната ми дъщеря трябваше да претърпи операция заради изкривяване на гръбначния стълб. То беше сериозно, затова операцията щеше да продължи дълго.

През цялото време аз, моят съпруг и нашите приятели и роднини се молехме. Четири часа след началото на операцията наша приятелка дойде в чакалнята на болницата и ни донесе малка фигурка – две ръце, които държаха молещо се ангелче. На нея пишеше: „Ти си в Божите ръце“. Това ми донесе невероятен мир. Представата, че Бог държи в ръцете Си нашата дъщеря и всички нас по време на това изпитание, прогонваше страха и вдъхваше надежда.

Операцията на дъщеря ни премина успешно и днес тя се чувства много добре. Малката фигурка заема почетно място в дневната и винаги ми напомня за утехата, която Бог ми дава. Много често си представям как Той ме държи в ръцете Си. През цялата своя история Неговият народ преминаваше през изпитания, но пророк Исая напомня, че каквото и да се случва, Бог спасява Своите деца. И ние сме подложени на множество изпитания, но Господ не само е с нас, а и винаги ни пази и избавя.

 

Молитва: Святи Боже, винаги ни напомняй, че сме на сигурно място – в Твоите любящи и грижовни ръце. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог ме обича и се грижи за мен всеки ден.

Патриша Даниълс (Флорида)

 

Да се молим за: ХИРУРЗИТЕ.

 

Остави коментар

Live Reply