В бурните вълни

Прочит: Марк 4:35-41

 

„Тогава им каза: Защо сте страхливи? Още ли нямате вяра?“

                                                                                  (Марк 4:40)

 

С мама и двамата ми братя отидохме да се повозим на кану. Когато покрай нас преминаваше моторна лодка, вълните разклащаха силно кануто. Това много ме плашеше и аз си представях как лодката се обръща, ние потъваме в дълбоката и студена вода и се налага да плуваме до далечния бряг.

В разказа от Марк 4:35-41 Исус и учениците се намираха в ладията и се разрази буря. Те извикаха към Него: „Учителю! Нима не Те е грижа, че загиваме?“ (Марк 4:38).

Осъзнах, че учениците чувстваха същия страх, който изпълваше моето сърце. Но те се обърнаха към Бога и скоро бурята беше укротена. Когато животът ни тласне към дълбоки и бурни води, когато сме изплашени до смърт, нека не забравяме да възложим упованието си в Исус. Ако напълно Му се доверим, няма да живеем в страх.

 

Молитва: Господи, давай ни вяра в Теб, която да преодолява бурята. „Отче наш, Който си на небесата, да се свети Твоето име! Да дойде Твоето царство; да бъде Твоята воля, както на небето, така и на земята! Дай ни днес насъщния хляб; и прости ни дълговете, както и ние простихме на нашите длъжници. И не ни въвеждай в изкушение, но избави ни от лукавия. Защото е Твое царството и силата, и славата, до вековете. Амин!” (Матей 6:9-13).

 

Мисъл за деня: Кои свои страхове ще възложа на Бога днес?

Мая Шрьодер (Монтана)

 

Да се молим за: ТЕЗИ, КОИТО СЕ СТРАХУВАТ.

Остави коментар

Live Reply