В бурята

Прочит: Марк 4:35-41

 

„И Той, като се събуди, смъмри вятъра и каза на езерото: Мълчи! Утихни! И вятърът престана и настана голяма тишина.“

(Марк 4:39)

 

Здравето ми се влоши и бях принудена да се откажа от работата си като начален учител. Благодарение на нея помагах на семейството си, докато съпругът ми завърши университет. Времето на финансови трудности ми се отразява много зле. Бог е добър към нас и ни помага да покриваме сметките си и да си купуваме храна със социалните помощи, но парите не ни стигат за други необходими неща.

Докато пиша тези редове, помощите ми са спрени втори месец. Не съм сигурна как ще платим следващите сметки. Съпругът ми започна втора работа, но нещата са много трудни. Опитвам се да гледам към Исус и Неговото утешаващо присъствие, но мисълта, че можем да останем без дом, ме изпълва със страх.

Днес бях в кухнята, когато небето внезапно притъмня. Развихри се буря с градушка. После, също толкова бързо, вятърът утихна и слънцето се показа. Докато стоях на терасата и гледах към небето, вярата ми се възвърна и осъзнах, че няма да преминем през това изпитание сами. Бог е с нас в бурята, грижи се за нас и ни закриля. Когато дойде времето, Той ще ни преведе отвъд нея, за да видим отново лъчите на слънцето.

 

Молитва: Отче, благодарим Ти, че си с нас в изпитанията. Помогни ни, когато сме в беда, да Те откриваме дори сред бурята. Амин.

 

Мисъл за деня: В трудностите Бог няма да ме изостави.

Мадлин Туни (Германия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО СЕ НУЖДАЕ ОТ БОЖИЯТА УТЕХА.

 

 

© 2021 The Upper Room, Nashville, TN (USA). All rights reserved. www.upperroom.org

Остави коментар

Live Reply