В дълбока старост

Прочит: Исая 46:3-4

 

„Ще бъдат плодоносни и в дълбока старост, ще бъдат сочни и зелени; за да възвестят, че Господ е праведен, моята Канара, у Когото няма неправда.“

(Псалм 92:14-15)

 

Срещнах Ава в един дом за болни възрастни хора. Тя въплъщаваше описанието на псалмиста за праведния, който е плодоносен и в дълбока старост. Ава беше работила през целия си живот като шивачка. Вече 90-годишна, тя шиеше красиви блузи, поли и панталони и ги даряваше на бездомни деца.

Когато ръцете и очите ѝ съвсем отслабнаха, тя започна да се обезсърчава. Тогава забеляза, че пакетите с крекери, които оставяха по масите в дневната, почти винаги остават неизядени. Ава започна да ги събира и когато забелязаха това, нейните приятели започнаха да правят същото. Когато събра по-голямо количество, тя се обади на един човек от църквата, за да го занесе в центъра за помощ на бедни хора.

Един ден обитател на дома я попита: „Защо правиш това? Вече си възрастна, време е да се грижиш за себе си“. Ава просто се усмихна и продължи да събира крекери и да ги изпраща в центъра. Тя проявяваше своята вяра на дело.

Днес Ава вече я няма, но нейният пример остава жив. Няма да забравя урока, който научих от нея – да виждам това, което е пред мен, и да търся начин да помогна на някого в нужда.

 

Молитва: Боже, помогни ни гледаме света и Твоите деца с широко отворени очи. Нека споделяме това, което можем, когато видим нужда. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори в старостта ни Бог ще ни помага да служим на другите.

Карол Алън (Илинойс)

 

Да се молим за: ВЪЗРАСТНИТЕ ХОРА, НАСТАНЕНИ В ДОМОВЕ.

 

Остави коментар

Live Reply