В добро и в лошо

Прочит: 2 Царе 22:2-7

 

„В утеснението си призовах Господа и към моя Бог извиках; и от храма Си Той чу гласа ми и викът ми стигна до ушите Му.“

                                                                            (2 Царе 22:7)

 

Благословения ли са това, или поредица от чудеса? С жена ми Пат сме сигурни в едно нещо: събитията, които ни се случват през последните две години, не са просто случайности.

С нея се сгодихме през декември 2009 година. Два месеца след годежа аз се преместих в югоизточната част на Мисури, за да живея по-близо до нея. Бях планирал това за по-нататък, но реших да не губя време. Това бе първото голямо благословение за нас двамата.

Два дена след моето преместване на Пат й откриха агресивна форма на рак и я предупредиха, че няма големи шансове да оцелее. Тя претърпя две сериозни операции, 24 химиотерапии и 29 лъчетерапии. През цялото това време се молехме Бог да ни позволи да се радваме на съвместния си живот възможно най-дълго. Вярвам, че заради огромна любов – тази на Бога, на нашия пастор, на приятелите и семейството – както и благодарение на професионалната работа на няколко прекрасни лекари, Пат е преборила рака.

Бог продължава да ни подкрепя със Своята неизменна любов. Дори когато нещата не се развиват благоприятно, ние знаем, че Бог ни обича и ни пази – в добро и в лошо.

 

Молитва: Велики Боже, възхваляваме Те за Твоята любов, която ни подкрепя и закриля както в радостните моменти, така и във време на беда. Амин.

 

Мисъл за деня: Любовта на Бога е целителна сила.

Кенет Бърт (Флорида)

 

Да се молим за: ОНКОЛОЗИТЕ.

 

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

 

 

Остави коментар

Live Reply