В долината на мрачната сянка

Прочит: Римляни 6:1-11

 

„Да! И в долината на мрачната сянка ако ходя, няма да се уплаша от зло; защото Ти си с мен…“

                                                                                  (Псалм 23:4)

 

Макар да бях израснала в един от най-опасните градове в Централна Америка, никога не се бях сблъсквала със случай на насилие, докато Гилермо не изчезна. Потресена, не можех да сторя нищо и просто чаках с надежда, че приятелят ми ще се появи невредим, защото „всичко съдейства за добро на тези, които обичат Бога“ (Римляни 8:28).

Щом чух новината за неговата смърт, не можех да повярвам. Как можеше Господ да позволи да се случи това с Гилермо – млад проповедник, който скоро щеше да стане на 20 години?! Гилермо, който винаги се интересуваше как съм, макар да живеех далеч от него. Този, който ми каза, че съм красива, когато за пръв път си сложих грим. Сега трябваше да се приготвя за неговото погребение.

А то беше най-силното преживяване, което бях изпитвала. Моят приятел беше докоснал толкова много сърца с посветения си християнски живот, че сега, когато вече го нямаше, ние искахме да следваме неговия пример.

Обещанието от Римляни 8:28 е истинно. Днес Гилермо е жив за всички, които благодарение на неговия пример са открили истинската цел в живота. Бог наистина промисля за добро дори когато не разбираме това.

 

Молитва: Всемогъщи Боже, помагай ни да Ти се доверяваме и да Те следваме винаги и във всичко. В името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Дори когато преживяваме трагедия, можем да сме сигурни, че Бог остава верен на Своите обещания.

Елън Уилямсън (Индиана)

 

Да се молим за: ЖЕРТВИТЕ НА НАСИЛИЕ.

 

 

© The Upper Room, Inc., a ministry of GBOD, All rights reserved.

Остави коментар

Live Reply