В корема на рибата

Прочит: Йона 1:1 – 2:10

 

„Слязох до дъното на планините; земните лостове ме затвориха завинаги; но пак Ти, Господи, Боже мой, си избавил живота ми от рова.“

                                                                                                (Йона 2:6)

 

Бог изпрати пророк Йона при ниневийците със специално послание. Но за пророка това бяха врагове и последното, което той искаше, бе да отиде именно при тях, за да ги предупреждава за Божия гняв. Затова той избяга и се скри. Качи се на един кораб, от който беше изхвърлен, за да попадне в корема на огромна риба. Там Йона започна да се моли. Оказа се, че рибата не е наказание на него, а спасение, изпратено от Господа.

Историята на пророка стана моя история, когато реших да избягам от Бога. Направих най-голямата грешка в живота си: откраднах пари от свой служител, който ми се доверяваше напълно. Също като Йона аз бягах от вярата и исках да се справя сам – без Бога. И също както на Йона, Бог ми изпрати спасение – не в корема на огромна риба, а в затвора. Това, което в началото приемах като наказание, с времето разбрах, че е избавление. Бог ме върна обратно в правия път. Сега Го следвам вярно и вярата ми е по-силна от всякога.

Господ никога не се отказва от нас. Неговото дело в живота ми не е приключило и Му благодаря, че ме възвръща ден след ден към вярата. Не можем да се скрием от Бог, Който знае всичко и никога не се отказва от нас.

 

Молитва: Боже, благодарим Ти за чудесата, с които изпълваш живота ни. Благодарим Ти, че никога не се отказваш от нас. Амин.

 

Мисъл за деня: Когато съм „в корема на рибата“, мога да викам към Бога, Който никога няма да се откаже от мен.

Даниел Клан (Калифорния)

 

Да се молим за: ХОРАТА В ЗАТВОРА.

 

 

 

 

 

 

Остави коментар

Live Reply