В мрачен тунел

Прочит: 2 Коринтяни 4:17-18

 

„… не бой се, защото Аз съм с теб; не се ужасявай, защото Аз съм твой Бог; ще те укрепя, да! Ще ти помогна. Да! Ще те подкрепя с праведната Си десница.“

                                                                                       (Исая 41:10)

 

Преди няколко години със семейството се прибирахме от екскурзия до Мумбай. Аз карах колата и се наслаждавах на прекрасните природни гледки. Влязохме в тунел, а тесните пространства ме притесняват, особено ако се тъмни. Изведнъж страхът ме обзе. Станах толкова нервна, че не можех да дишам. Искаше ми се да спра колата и да дам на мъжа ми да кара, но беше твърде опасно. Когато видяха колко зле се чувствам, съпругът ми и децата започнаха да ми сочат светлинката в далечината, която означаваше, че тунелът скоро ще свърши. Опитвах се да се фокусирам в нея и започнах да се успокоявам. Скоро бяхме на открито и аз дишах свободно.

Понякога се чувстваме така, сякаш се намираме в тъмен тунел. Страхът ни обзема и дори ни води до изтощение. Но ако имаме силна вяра, Бог ще ни изведе бързо от тъмнината, като ни покаже светилната, която трябва да следваме. Такива преживявания ни правят по-силни емоционално и духовно.

 

Молитва: Господи, нека помним, че силата ни идва от Теб. Молим се в името на Исус. Амин.

 

Мисъл за деня: Бог е с мен в битките на днешния ден.

Сахана Матиас (Индия)

 

Да се молим за: НЯКОЙ, КОЙТО Е ОБЗЕТ ОТ ТРЕВОГА.

 

Остави коментар

Live Reply